Spomini na osvojitev dveh svetovnih prvenstev

Jutri se bo v Böblingenu v Nemčiji odvijalo letošnje svetovno prvenstvo v kombinaciji desetih plesov med profesionalci. Nadvse primerna priložnost za obujanje spominov, se strinjate? Kakšen pa je občutek, ko osvojiš naslov svetovnega prvaka? In kakšen je občutek, ko ga osvojiš drugič zapored?

secondtitle4

Ko sva prvič plesala na svetovnem prvenstvu v kombinaciji, potem ko sva prestopila med profesionalce, sva vedela, da obstaja možnost zmage. Za seboj sva imela več mesecev priprav − tako fizičnih kot tudi tehničnih priprav in seveda izdelano strategijo, in tudi tekmovalna oblačila so bila skrbno izbrana. Ko sva prispela v Španijo, sva vedela, da sva storila vse, kar je bilo v najinih močeh, in da sva pripravljena, kolikor je sploh mogoče. Ker je bilo to prvo svetovno prvenstvo v novi kategoriji, sva vedela, da imava možnost, hkrati pa nisva imela česa izgubiti, nobenih predhodnih rezultatov, ki bi jih morala potrjevati in upravičiti, nobenega predhodnega naslova, ki bi ga morala ubraniti. Tako je bil to za naju zabaven dan plesanja, ki je bil okronan s popolnim zaključkom – zlato medaljo!

Kaj pa drugič? No, to je pa čisto drugačna zgodba. Ko je prišlo drugo svetovno prvenstvo zapored, sva bila aktualna svetovna prvaka, bila sva tisti plesni par, ki so ga vsi pozorno spremljali in opazovali, morala sva potrditi svoj status in ponovno osvojiti naslov. Iskreno lahko poveva, da je bil mesec pred tem svetovnim prvenstvom v Milanu najin najhujši mesec v celotni karieri. Pritisk je bil skoraj nevzdržen. Trenirala sva, naredila sva vse potrebne korake za pripravo, a še na dan prvenstva sva imela občutek, da nisva dovolj pripravljena in da nisva naredila dovolj.

Imela sva srečo, res. Srečo, ker naju je najin trener tako dobro pripravil − tehnično in tudi psihično. Nihče ni opazil najine živčnosti, strahu in negotovosti, ki sva jih čutila midva. Veliko ljudi nama je celo reklo, da je bil ta nastop eden najboljših kdajkoli.

Kakšen pa je bil občutek, ko drugič zmagaš svetovno prvenstvo? ČUDOVIT! Jokala sva, objemala sva se in veliko sva se smejala. Vsa napetost je izginila. Zato lahko rečeva, da je bil drugi naslov svetovnih prvakov najin najbolj cenjen dosežek v karieri. Zmagati svetovno prvenstvo je težko. Ponovno zmagati svetovno prvenstvo pa je še stokrat težje. In zato je za naju tako posebno!

secondtitle1

secondtitle2

Do naslednjič! 🙂

In seveda ne pozabite plesati skozi življenje!