Lepotni uvodnik: Vsak dan popoln obraz 3. del

Črta preko ustnic. Učinek ombre. Črtala za ustnice. Tekoča rdečila za ustnice. Glosi. Dolgo obstojno tekoče rdečilo za ustnice »lip stain«. Se tudi vam zdi, da je tole že prava zmešnjava? Tudi meni. Zato bom v prihodnje pripravila tudi ločen video posnetek (tutorial), v katerem bom pojasnila, kaj so vse zgornje zadeve in kako doseči popoln videz vaših ustnic. Ob tej priložnosti pa se bom za zaključek serije mojih zapisov »Vsak dan popoln obraz« osredotočila na najpreprostejši in naraven videz ustnic, ki bodo lepo dopolnjevale preostali make up iz prvega in drugega dela, v katerih sem pisala o podlagi in nežnem senčenju (1. del) ter o velikih očeh (2. del). Pripravljam tudi videoposnetek (tutorial), kako doseči opisani videz z vsemi tremi koraki, ki bo objavljen na našem kanalu YouTube kmalu! 😉

Prikazala bom dva različna kožnega odtenka »Nude« in še rožnate ustnice za bolj dramatičen videz.

VSAK DAN POPOLN OBRAZ

3. DEL: USTNICE

O4KJqs--4UejUkG9TLnCQQyQiYa0QGj59vI6Muef274

Preden začnemo s katerokoli barvo ustnic, je pomembno, da so naše ustnice dobro hidrirane. Zato je najbolje, da še preden začnemo z nanosom podlage na obraz, ustnice natremo z negovalnim balzamom. Medtem ko ličimo preostali del obraza, ustnice vpijejo balzam in so že pred nanosom rdečila videti polnejše.

Dva moja priljubljena izdelka za nego ustnic sta trenutno:

  • ORIFLAME Tender Care, odtenek Caramel in DIOR Lip Maximizer Collagen Activ.OPVVIH9TZDezel3V_lZAI0QE4Zel5H7k26GxwLNZucY

Izdelek za nego pustimo učinkovati med nanosom ličil na obraz/oči, pred nanosom črtala in rdečila na ustnice pa odvečni del na lahno popivnamo z ustnic. Pred nanosom drugih izdelkov nanesemo nekaj korektorja na ustnice, da nevtraliziramo naravno barvo ustnic in podaljšamo obstojnost rdečila.

Ustnice najprej obrobimo s črtalom. Naš cilj je uporabiti odtenek, ki je temnejši od rdečila ali glosa, ki ga želimo uporabiti. Sama rada malenkost povečam obris moje zgornje ustnice ob straneh (preko roba), da ga lahko lepo povežem nazaj z mojim naravni obrisom na kotičku ustnice.

Obožujem črtala znamke MAC, ker so zelo obstojna, nanos pa je čisto enostaven. Da pa bo tovrstno ličenje ostalo prijazno tudi do naših denarnic, bom uporabila črtala, ki jih imam iz drogerije, in sicer KIKO Automatic Precision v odtenkih 501 in 514 ter L’OREAL Infallible Lipliner, odtenek 702 Always Plum.

-tTiT4byy0DvLigb-pVVXD5WhRP3KLfkQPy7rG5y1MM

Po uporabi črtala je čas za rdečilo. Meni so všeč naslednje kombinacije:

  • črtalo KIKO liner v odtenku 501 in rdečilo BOBBI BROWN, odtenek 73 Pale Mauve,TfMvDPtV83SqXFFN32ZsxoGAKmdWs_qMLpIxUefDv-Y
  • črtalo KIKO liner v odtenku 514 in rdečilo ARTDECO, odtenek 21 inooCRpi2D4kZcSpFJ9wcw15itwzhtnFx3uEb_wULjWoM
  • črtalo L’OREAL v odtenku 702 Always Plum in rdečilo MAC, odtenek All Fired Up.

JZqCLhJL5WddTA8agyNykQMfdTmpl6E-Thu487jUgdw

Tako! Zdaj je naš popoln obraz pripravljen za cel dan. Uživajte v ličenju in ustvarjanju tega make upa ter mi zaupajte svoje mnenje! Tule še enkrat prikaz, kako so te kombinacije videti na ustnicah (v obratnem vrstnem redu, najprej tretja kombinacija, nato druga, nato prva).

aAr1vogfrYPhW5Vi88-7jNCKW6qL2RvjeTHmkmgvPEQ

Do naslednjič! In seveda ne pozabite plesati skozi življenje! 🙂