Lepotni uvodnik: Vsak dan popoln obraz 2. del

Pozdravljene, drage dame,

upam, da ste imele super teden in da ste prejele veliko komplimentov glede vaše brezhibne polti, odkar ste preizkušale nasvete iz prvega dela. Še niste preizkusile popolne podlage in nežnega senčenja obraza? Potem lahko 1. del o tem, kako ustvariti popoln obraz, preberete tukaj, kmalu pa bo na voljo tudi video posnetek, da bo celoten potek še lažji.
Danes pa nadaljujemo z drugim delom. Vemo, da lahko umetne trepalnice, velike količine senčila in črtala naše oči povsem spremenijo, a vendar nas večina takšen videz uporablja le za posebne priložnosti ali večerni make up. V nadaljevanju pa opisujem, kako doseči naraven videz in make up, ki naše oči odpre, tako da so videti večje.

VSAK DAN POPOLN OBRAZ

2. DEL: VELIKE OČI

20150914050412
Prva stvar, ki jo vedno naredim, je, da izbrišem vse sence na vekah oziroma okoli vek, zato da lahko potem sama »narišem« obliko oči. Z večjim čopičem nanesem mat belo ali nežno bež senčilo po celotnih vekah in tudi pod očmi.

  • Všeč mi je senčilo KIKO Infinity v odtenku 200 Pure White, saj je dolgo obstojno in se ne nabira v gubice.

Zatem začnem risati sence, ki bodo mojim očem dale obliko. Če želimo toplejše tone, potem uporabimo bronzer mat barve, za hladnejše tone pa svetlo rjavo senčilo (svetlo rjava senca v pudru za obrvi je običajno ravno prave barve), nanesemo pa ga z velikim čopičem za nanašanje senčil. Pazimo, da naredimo lepe prehode in lepo zmešamo barve. Senčilo vedno nanašamo v majhnih količinah, saj ga je težko popraviti, ko ga je enkrat preveč.

  • Moj priljubljen izdelek za to je isti bronzer, kot sem ga uporabljala v prvem delu (L’OREAL Glam Bronze, odtenek 04 Taormina). Zakaj pa ne bi svojih izdelkov uporabili v več namenov?! 🙂 Na mojem obrazu je ta bronzer videti zelo naraven in nekoliko otopli moje oči. 20150914050428
  • Še en zelo vsestranski izdelek je ta paleta senčil za obrvi znamke TERRA NATURI. Uporabimo svetlejšo barvo za senco v pregibu in tako dosežemo hladnejši odtenek.

20150914050433

Zatem nanesemo vijoličasto ali prašnato rožnato senčilo. Pogosto mislimo, da so sivi toni najbolj logična izbira senčila za oči. Dejansko pa s senčili, ki vsebujejo vijoličaste ali rožnate odtenke, ustvarimo precej nežnejši in naravnejši videz. Odsvetujem pa kakšne divje barve.
Meni sta najbolj všeč:

  • senčilo KIKO Metallic Shine, odtenek 02,
  • rdečilo za lica ARTDECO Blusher 33, ki se še posebej poda svetlejšemu tipu kože.

20150914050439
Senčila nanesemo v pregib veke s srednje velikim čopičem za senčila in zabrišemo prehode med barvami. Senčilo nekoliko razpotegnemo proti zunanjemu očesnemu kotu, da so oči videti daljše. Senčilo nanesemo tudi na spodnjo veko, pod trepalnice. Tudi tako bo povečan učinek večjih oči.

S temno sivim ali črnim senčilom narišemo tanko črto tik ob trepalnicah na zgornji veki. Zaenkrat naj se črta konča čisto na zunanjem kotičku oči, saj jo bomo lažje dokončale po nanosu maskare. Omenjeno črto narišemo z vlažnim, tankim čopičem za nanos črtala. Senčilo se bo nanj lepo prijelo, črta pa bo videti bolj naravna kot pravo črtalo za oči.

  • Uporabimo lahko temnejši odtenek iz prej omenjene palete senčil za obrvi TERRA NATURI.
  • Če imate raje čisto črno črto, potem lahko uporabite PUPA Vamp! Črno senčilo je dobra izbira, saj je zelo dolgo obstojno.

20150914050436

Osenčimo tudi obrvi, ki lepo uokvirijo naše oči. Da dosežemo naš želen naraven videz, preprosto sledimo naravni obliki obrvi.

Končno je napočil čas za trepalnice! Tukaj lahko preberete zapis, ki sem ga v celoti posvetila trepalnicam in maskaram.
Priporočam naslednji maskari:

  • LANCOME HYPNOSE Precious Cells in
  • KIKO Unforgettable.

20150914050440
Nanesemo dva sloja maskare za naraven videz in lepo oblikovane trepalnice. Na spodnje trepalnice nanesemo le en sloj.
Za širši pogled in optično večje oči na rob spodnje veke narišemo črto s svinčnikom bele ali slonokoščene barve.

Na koncu narišemo tanko črto z istim temnim senčilom, kot smo ga uporabili ob zgornji liniji trepalnic. Nato odpremo oči in sledimo liniji skrajne trepalnice, da najdemo pravilen položaj in zaključimo črto.

At Voilà! Dobimo velike oči, ki pa so še vedno naravnega videza za vsak dan.:) Kmalu bo na voljo tudi video posnetek z opisanimi koraki.

Do naslednjega tedna, ko bomo našemu naravnemu videzu dodale še popolne ustnice …

In seveda ne pozabite plesati skozi življenje!