Lepotni uvodnik: Vsak dan popoln obraz 1. del

Pozdravljene! Vse si želimo, da bi se zjutraj zbudile, naš obraz pa bi bil že videti popolno, koža gladka, oči spočite in polt lepo sijoča, mar ne? Na žalost pa zjutraj v ogledalu tega ponavadi ne vidimo. Zato sem se odločila, da vam bom poskusila z nekaj nasveti v 3 preprostih korakih pomagati do svežega in urejenega videza za cel dan. Videz, ki ga želim ustvariti, je naraven in minimalističen make up, ki ga lahko nosimo vsak dan. Vsi trije deli opisanega make upa bodo kmalu na voljo tudi na našem YouTube-kanalu (tule), zato jih nikar ne zamudite in se naročite!

 

VSAK DAN POPOLN OBRAZ

1. DEL: PODLAGA + NEŽNO SVETLJENJE/SENČENJE

20150914030647

Najpomembnejši del vsakega make upa je podlaga, saj ustvarja osnovo, nekakšno »platno«, na katerega lahko v nadaljevanju »naslikamo« naš videz. Pred vsakim nanosom ličil kožo navlažimo in s tem ustvarimo pregrado med kožo in ličili, ki jih bomo nanesli, koža pa bo tako videti polnejša. Sama redno uporabljam kremo za preprečevanje pigmentnih madežev Kozmetike Kahne z zaščitim faktorjem.

20150914021532 (6)

 

Pred nanosom tekoče podlage pripročam uporabo primerja, ki bo izravnal kožo in poskrbel, da bo make up obstojen dalj časa. Tanko plast primerja nanesemo s prsti po vsem obrazu. Če uporabljate bolj obarvan primer, potem je bolje, da ga nanesete z lahkim trepljanjem, kot pa da ga razmažete, saj bo takšen nanos lepše izpadel.

Dva moja trenutno priljubljena primerja:

  • primer za glajenje kože CLARINS Lisse Minute smoothing primer,
  • gladilna nega proti gubam BIOTHERM Blue Therapy Ultra Blur smoothing filler. Drugi dejansko ni primer, ampak deluje odlično, če morate zakriti kakšne nepravilnosti. Prav tako podaljša obstojnost make upa. In tako dobi dodatne točke za svojo večnamenskost ;).20150914021532

 

Zdaj je naš obraz pripravljen za tekočo podlago. Na tržišču je na stotine izdelkov, zato včasih nastane prava zmešnjava, se strinjate? Ker je moja koža suha, vedno uporabljam izdelke, ki vsebujejo vlažilne sestavine, saj je sicer moja koža videti luskasta.

Če želite nežno prekrivnost, priporočam uporabo BB- ali EE-krem. Še večja zmešnjava? Naj pojasnim. BB, CC in EE so v osnovi tonirne kreme z novimi imeni. BB – Beauty Balm (»balzam lepote«), CC – Colour Correcting (korekcija barve), EE – Even Effect (učinek enakomerne polti)… Katero torej izbrati? Trik je v tem, da izberemo tisto, po kateri je naša koža videti in na otip še vedno »gola«, le da je lepša. Ne sme izgledati mastno, lepljivo ali luskasto. Občutek mora biti, kot da nismo nanesle ničesar, koža pa mora izgledati bolj enakomerne barve, bolj gladka in v splošnem – neverjetna.

Moje trenutno najljubše tekoče podlage:

  • BB-krema z zaščitnim faktorjem CLARINS BB Skin Perfecting Cream SPF 25 v odtenku 02 Medium (kmalu pa bom začela ponovno uporabljati odtenek 01 Fair, saj izgubljam svojo poletno zagorelost :(),
  • EE-krema ESTEE LAUDER EE Even Effect Skintone Corrector v odtenku 01 Light

20150914021532 (7)

Če za svojo kožo potrebujete večjo prekrivnost, potem posezite po kakšni drugi tekoči podlagi, saj jih je na voljo ogromno. Da bo moj zapis ponudil tudi cenovno dostopnejše izdelke, sta tu še dve moji priljubljeni tekoči podlagi, ki jih lahko kupite v drogerijah:

  • MAYBELLINE NY Dream Wonder Nude, odtenek 21 Nude Beige Doirè in
  • MAXFACTOR Ageless Elixir 2in1 Foundation, odtenek 50 Natural.

20150914021532 (8)

Gobice Beauty Blender so najboljši pripomoček za nanos podlage. Gobico pred nanosom nežno navlažimo, da ne bo vpila izdelka.

20150914021532 (2)

Ali se vam kdaj zgodi, da se zbudite s črnimi obroči pod očmi? Tudi meni … V ta namen pa so ustvarili korektor. Isti korektor pa bom uporabila tudi za ustvarjanje nekaterih poudarkov na obrazu, da osvetlim nekatere poteze. Na obraz v obliki trikotnika nanesemo lahek korektor, ki je približno en odtenek svetlejši od podlage, in sicer od notranjega kotička očes navzdol proti koncu nosa in spet navzgor proti zunanjemu kotičku očes. Svetlejši korektor nanesemo tudi vzdolž nosu, na brado, med obrvi in na t. i. kupidov lok (lok nad zgornjo ustnico). Na rahlo ga nanesemo s tapkanjem z gobico Beauty Blender.

Korektor, ki ga uporabljamo za to, mora biti res lahek, saj ne želimo izgledati, kot da nosimo masko. Pomembno je tudi, da se ne nabira v gubicah pod očmi.

Dva moja priljubljena in preizkušena korektorja:

  • SHISEIDO Sheer Eye Zone Corrector v odtenku 103 Natural Beige in
  • MAYBELLINE NY Instant Anti-Age Concealer.

20150914021534

V naslednjem koraku bomo korektor zafiksirali s pudrom v prahu, ki mora biti prav tako en odtenek svetlejši kot tekoča podlaga, ki smo jo uporabili, da ohranimo poudarke, ki smo jih orisale. Žal mi še ni uspelo najti cenovno ugodnejše alternative za ta korak, saj so vsi izdelki iz drogerij, ki sem jih do zdaj preizkusila, spremenili moj korektor pod očmi v grudice, se preveč strdili ali pa so bili pretemni za mojo polt. Če najdete puder v prahu, ki se bolje obnese, mi, prosim, sporočite.

Moj priljubljen je puder v prahu MAC Mineralise Skin Finish, odtenek Light Plus. Z velikim košatim čopičem ga nanesemo na vsa področja, kamor smo nanesle korektor.

20150914021532 (3)

Za rahlo senčenje pa uporabimo bronzer naravnega videza, ki ga najlepše nanesemo s čopičem, ki je rezan pod kotom. Najlažje je, če vsesamo zrak (naredimo t. i. »fish face« oziroma po slovensko obraz kot riba:) ) in ga nanesemo tik pod lične kosti. Nanesemo ga tudi okrog linije lasišča, tik pod linijo spodnje čeljusti in po nosnicah (za ta korak priporočam tanjši čopič). Pri uporabi bronzerja pazimo, da je nanos čisto lahek, saj ne želimo doseči močnega senčenja za naš naravni videz.

Poskusite lahko bronzer L’OREAL Glam Bronze v odtenku 04 Taormina.

20150914021532 (5)

Da na lica dodamo še nekaj barve, nanesemo še rdečilo za lica z istim čopičem pod kotom. Ko imam še nekaj poletne barve, najraje uporabljam odtenke v barvi breskve, na primer ARTDECO, odtenek 07.

20150914021532 (1)

Ko nanašamo rdečilo za lica, se nasmehnemo in ga nanesemo na »jabolko« lic. Nekoliko ga razmažemo še proti sencam, da ni preveč vpadljivo.

Na koncu uporabimo osvetljevalec, da nekoliko osvetlimo zgornji predel ličnih kosti, brado, kupidov lok in nosni greben. Moj najljubši osvetljevalec je MAC Mineralise Skin Finish, odtenek Lightscapade.

20150914021532 (4)

Tako, na koncu se poglejmo v ogledalo in si pošljimo poljubček!

Naslednji teden izveste, kakšno ličenje je primerno, da bodo naše oči videti večje, vendar ne preveč namazane, tako da bodo lepo dopolnjevale naš naravni in sijoč videz, ko smo ga ravnokar ustvarile. Se vidimo v drugem delu: VELIKE OČI!

Ne pozabite pogledati video posnetka na našem YouTube-kanalu, v katerem bom ustvarila zgoraj opisani videz korak za korakom!

In seveda plešite skozi življenje!