Lepotni uvodnik: Trepalnice

Pozdravljeni v prvem zapisu o lepoti na najinem blogu. Pisala bom o vseh stvareh, ki so povezane z make-upom za oder/plesišče, najboljšimi pričeskami in izdelki, lepotnim videzom za posebne priložnosti, kako so se odrezali posamezni izdelki za pričeske in ličenje in še o mnogo drugih temah. Prva postaja: TREPALNICE!

IMG-20150430-WA0009

Vsaka ženska ve, da je od trepalnic odvisen videz naših oči. Dolge, bujne trepalnice so že od nekdaj simbol dobrega videza, čutnosti in lepote. Kratke in brezbarvne trepalnice? Ne, hvala. Kako torej ustvariti popoln videz svojih trepalnic, pa naj bo to za tekmovanje ali za odrski nastop? Kako bodo oči izstopale, ko se udeležimo kakšnega posebnega dogodka, kjer si želimo biti opažene?

Obstaja kar nekaj trikov za polne in lepo oblikovane trepalnice, ki so mi vedno prišli prav. Vedno seveda obstaja možnost, da uporabimo umetne trepalnice, in o tem bom še pisala ob kateri drugi priložnosti, a če ne želite uporabljati umetnih trepalnic, boste lep videz svojih trepalnic dosegle na ta način:

1. Uporabljajte dve različni maskari. Moje mnenje je, da s kombinacijo dveh maskar, ki sta nekoliko drugačne oblike in sestave, dobimo najboljši možen učinek. Najprej trepalnice namažemo z maskaro za večji volumen. Počakamo 20 sekund in nato nanesemo še plast maskare, ki obljublja ločevanje in lepo oblikovane trepalnice. Postopek ponovimo dva- ali trikrat, vendar vsakokrat pazimo, da pred nanosom nove plasti poteče 20 sekund.

2. Ko nanašate maskaro na zgornje trepalnice, ogledalo postavite nižje od brade. Glavo nagnite navzgor in glejte navzdol v ogledalo. Tako boste preprečile madeže na veki. Maskaro vedno nanašajte cikcakasto, zato da obarvate tudi najmanjše trepalnice.

3. Ponoči svetujem uporabo seruma za trepalnice. Tako kot vaši lasje tudi trepalnice potrebujejo nego, da ostanejo močne in lepe.

IMG-20150430-WA0007

 Trenutno moja zmagovalka

Pri nakupu maskar ne pozabite, da najdražji izdelki niso vedno najboljši. Pogosto so običajne maskare, ki jih dobimo v drogeriji, čisto enako dobre kot maskare ekskluzivnih proizvajalcev. Tu je moj najljubši izbor iz različnih cenovnih razredov.

1. MAX FACTOR 2000 CALORIE. Zdi se, kot da je ta maskara na trgu že od vedno, a redko najdem drug izdelek, ki bi imel enako dober učinek polnih trepalnic za dramatičen videz.

IMG-20150430-WA00082. LANCOME HYPNOSE PRECIOUS CELLS. Dober volumen in lepa oblika trepalnic. Ta maskara je nekoliko dražja, vendar dobi dodatne točke za negovanje trepalnic, ker ponuja rezultat 2 v 1: sijajne trepalnice in zdravo nego v enem izdelku. Trenutno je ta maskara moja zmagovalka. 🙂

Lancome-Augen-Hypnose_Precious_Cells

3. MAYBELLINE THE COLOSSAL VOLUM’ EXPRESS. Čvrsta in brez grudic. Malo se je treba navaditi na krtačko, saj je kar dolga, ampak splošen učinek je zadovoljiv.
maybelline-new-york-the-colossal-volum--express-mascara4. DIORSHOW ICONIC OVERCURL. Maskara, ki naredi še tako redke trepalnice videti bujne in lepo oblikovane ter zavite navzgor, s čimer bodo vaše oči bolj odprte.

DIOR-Mascara-Diorshow_Iconic_Overcurl

Upam, da so bili ti nasveti koristni … Uživajte pri eksperimentiranju z ličenjem! In plešite skozi življenje!

Tjaša