Lepotni uvodnik: ličenje za na oder

Pozdravljeni dragi moji in dobrodošli na najinem blogu in mojem današnjem zapisu iz serije Lepotni uvodnik.

Današnja tema je nekoliko bolj specifična, namenjena vsem, ki niste le športni plesalci, ampak pogosto nastopate tudi v šovih, pa naj gre za plesna tekmovanja ali pa za nastop za gledališče in druge dogodke.

Vloga plesalca, ki pleše v šovu in prevzame določeno vlogo, je, da se resnično preobrazi v kogarkoli, ki ga želi med nastopom uprizoriti. Prevzeti moramo odnos, način premikanja in celo način razmišljanja tega lika. Vse to namreč spada k tej vlogi.

Z ličenjem pa si lahko pri tem pomagamo. Dober make up lahko povsem spremeni naš videz in skrije ali poudari določene naše lastnosti, včasih celo do te mere, da sploh nismo več prepoznavni.

20150723051133 (4)

Jaz v vlogi Črne smrti – kuge

Ko poskušamo doseči popoln videz za odrski nastop, so pravi pripomočki še kako pomembni. Pri vseh večjih produkcijah so prisotni profesionalni maskerji, ki poskrbijo za brezhibno ličenje. Za vse, ki pa nimate te priložnosti, sem spodaj napisala nekaj nasvetov, ki vam morda pridejo prav.

  1. PODLAGA

Tako kot pred vsakim nanosom ličil moramo pred začetkom poskrbeti za čist in navlažen obraz. Po celem obrazu nato nanesemo podlago, saj tako ličilom podaljšamo obstojnost, poleg tega pa s podlago ustvarimo neke vrste pregrado med našo kožo in dejanskim izdelkom, to pa preprečuje pojav kakšnih lis ali občutljive kože. Nekaj mojih najljubših podlag:

Podlage za obraz CLINIQUE SUPERPRIMER so na voljo v več različicah, zato ni težko najti idealnega izdelka, ki ga iščemo, pa naj bo to podlaga, ki prekrije rdečico, bledost ali pa univerzalna podlaga, ki bo poskrbela za obstojen in brezhiben make-up med nastopom.

20150723051133 (3)

Izdelek za skrivanje por in otroško nežno kožo MAYBELLINE BABY SKIN INSTANT PORE ERASER je ugoden, a zelo učinkovit. Poleg tega, da ohranja make-up brezhiben dlje časa, ustvari tudi lepo ravno površino za nanos ličil.

2268948

Podlaga SMASHBOX PHOTO FINISH FOUNDATION PRIMER dobi dodatne točke, ker vsebuje vitamina A & E ter izvleček grozdnih pečk in zelenega čaja. Izbriše globlje poteze in pore, ličila pa se ohranijo celo večnost.20150723051133 (1)

En izdelek, na katerega prisegam za temnejšo podlago, je KRYOLAN TV PAINT STICK FOUNDATION. Na voljo je v najrazličnejših odtenkih, a imejte v mislih, da mora biti podlaga za oder za dva odtenka temnejša od vaše normalne podlage, saj odrske luči naredijo kožo precej svetlejšo. Seveda pa ne svetujem uporabe tega izdelka za vsakdanje ličenje, saj je precej težek za kožo in jo lahko precej uniči.

20150723051133

Če vaša vloga zahteva podlago drugačne barve, na primer belo ali zeleno, sama najraje uporabim barve za obraz. Osebno imam raje barvo na kremni osnovi ali v obliki pudra kot pa na osnovi voska ali glicerina. Menim, da se kot podlaga boljše odrežejo, njihovo obstojnost pa lahko podaljšamo, tako da čez nanesemo puder v prahu za fiksiranje. Pogosto uporabljam barve KRYOLAN VIVA (te se lahko uporabljajo kot mokre ali suhe) in MEHRON’S STARBLENDS (prav tako se uporabljajo mokre ali suhe). Nanašajte z vlažno gobico in fiksirajte s pudrom.

  1. KONČNI VIDEZ

Za dejanski make up videz so najboljše barve za obraz. Izbira je ogromna, saj veliko proizvajalcev ponuja vrsto različnih odtenkov in teksture. Če jih omenim le nekaj: roza in zelena znamke DIAMOND FX METALLICS ali barva fuksije PARADISE NEW BRILLIANT COLOURS.

DFXM113-2

Ko zaključim z nanosom ličil, sama uporabim še fiksirni sprej, da make-up res ostane v stanju, kot mora biti. Moja favorita za to sta KIKO FACE MAKE UP FIXER in URBAN DECAY ALL-NIGHTER LONG LASTING MAKEUP SPRAY.

20150723051133 (2)

In še zadnji nasvet? Vadite ličenje pred dejanskim nastopom. Včasih je namreč ličenje za na oder kar zahtevno, še posebej, če mora biti končni rezultat sestavljen iz več nanosov in ga ni preprosto ustvariti.

20150723051133 (6)

Jaz in Luca v azijskem šovu

Sporočite mi, če želite, da pripravim navodila s slikami po posameznih korakih, kako ustvarim katerega od zgornjih videzov ali pa kakšen drug videz – sprejmem izziv! 🙂

Do naslednjič! Pa lepo plešite skozi življenje!

Tjaša