7 zanimivosti iz življenja plesalca

Življenje plesalca zahteva smešne, malo manj smešne, naporne in tudi strašne trenutke. Dandanes pa se vsemu lahko nasmehnemo.

VRAŽEVERNOST

Vraževernost pred tekmovanji? Seveda. Zame je napačen lak za lase pomenil slab dan. Trivremenski Taft je zato nujen element najinih kovčkov.

KOLIKO KORAKOV?

Julija 2013 sva se v italijanskem Caorleju poslovila od najine tekmovalne kariere. Med najinim zadnjim plesom sva odplesala okoli 200 različnih figur, kar nanese približno 1600 korakov. Ni čudno, da se plesalci vedno pritožujemo nad razbolelimi stopali.

DOBRODELNOST

Ko sva tekmovala v filipinskem mestu Cebu, sva del denarne nagrade podarila lokalni dobrodelni organizaciji, ki je otroke iz okoliških vasi plesno izobraževala. To tekmovanje je predstavljalo začetek najine fundacije Follow my step, kjer otrokom iz revnejših družin omogočava plesne treninge. Fundacija je svoja vrata že odprla .

IMG_0007 (2)

 

DIVJA POPOTNIKA

Italija – Tajvan – Italija – Tajvan – Italija v enem tednu. Zakaj? Dva zaporedna konca tedna sva imela v Tajvanu dve tekmovanji. Sedaj si mislite – zakaj pa nista preprosto ostala v Tajvanu? Ker sva se morala vračati v Italijo na treninge s Petrom Maxwellom. In kdo je on? Podrobnosti vam povem drugič, naj razkrijem le to, da je on največja avtoriteta v našem plesnem svetu.

NAJDALJŠE TEKMOVANJE

Hongkong, stadion kraljice Elizabete – odlično vzdušje, polne tribune, ampak … Komaj sva čakala, da se konča. 24 krogov v enem dnevu je prevelik napor za vsakogar. To pomeni kar 120 plesov. Na pomoč!

STRAŠEN POLET

Kar nekaj jih je bilo. Ampak zagotovo najbolj strašen je bil let iz Frankfurta v Šanghaj. Tik pred pristankom se je letalo obrnilo in odletelo nazaj proti Pekingu. O dogajanju nismo bili obveščeni več kot eno uro. Na koncu smo ugotovili, da je bilo letališče v Šanghaju zaprto, zato smo morali začasno pristati v Pekingu in počakati na ponovno odprtje. Zakaj je bilo zaprto? Še vedno nimam pojma.

PLESNI TURISTI

Nuja med potovanji je spoznavati lokalne atrakcije in obiskati karseda veliko turističnih in kulturnih znamenitosti. In živalski vrt! Najboljši, ki sva ga do sedaj videla, je zagotovo živalski vrt v Singapurju. Če boste imeli priložnost, da ga vidite, je ne izpustite. Verjemite, ne boste razočarani.

(Luca)